FAQ

Hvordan unngå mest mulig smerte ved Brazilian-voksing?

Det er flere forberedelser man kan gjøre selv for å lindre smerte ved voksing. Det beste er å ha en god rutine på dine voks avtaler. Brazilian waxing er en behandling som de fleste gjør hver 4. uke. Da blir det mye enklere å få utført voksingen siden hårrøttene ikke sitter så godt under i huden.

Du kan og..
1-Smøre deg inn med en bodylotion kvelden i forveien hvis du har tørr hud.

2-Stusse hår nedentil slik at de er ca 1-1,5 cm. Pass på at det ikke blir for kort, da kan det hende at voksen ikke får god nok tak i håret.

3-Ta en ibux og paracet sammen en halvtime før.

Er det noe poeng å ta smertestillende før man kommer? Det har jeg lest en plass.

Ja, for de som gruer seg til en behandling vil jeg absolutt si at det er bedre med bedøvende krem før voksing. Grunnen er at bedøvelses kremen og smertestillende midler roer ned nervecellene i underhuden og området føles mer «numment». Dette gjør det lettere å gjennomføre en brazilian voksing. NB!! Alkohol er ikke å anbefale da det gjør at hårene vanskeligere lar seg fjerne og resultatet blir ikke like bra.

Hva skal man se etter i en salong som utfører Brazilian-voksing?( Hygiene, dipping av spatel i samme voks, rene håndklær, desinfeksjon av pinsetter)

Man bør absolutt gjøre ordentlig research før man bestemmer seg for hvor man vil gå. Sjekk ut anbefalinger på nett. Spør venninner som vokser seg, hvor de går og om hva de syntes om salongens hygiene. Spør salongen før du bestiller timen din om hvordan forhåndsregler de har i forhold til double dipping og rene pinsetter. Kommer du inn og ser at håndkleet er skittent bør man si ifra. Gi tilbakemelding. Viktig slik at salongen og kan skjerpe seg hvis det er noe å de kan gjøre bedre for deg. Fint hvis det er godt arbeidslys inne i vokserommet. Mange har erfart at det er litt dempet belysning for atmosfæren sin skyld, men når kunden kommer hjem er det veldig kjedelig å finne en del hår igjen. Etter behandlingen bruk anti-bac gelè eller serviett.

images_084image

Hvilke forberedelser bør man ta før man vokser? (Nydusjet, uten bodylotion)

Det er veldig hyggelig både for deg selv og terapeuten om man har «ordnet» seg nedentil før en behandling. I salongen er det muligheter for å forberede seg til behandlingen inne på rommet hvis man f.eks. kommer rett etter jobb eller skole. Spør din terapeut og hun vil kunne tilby deg våtservietter, anti-bac, såpe, håndklær og kremer. Viktig at man ikke smører seg inn med fete kremer fra parfymerier da voksen vil ha problemer med å få tak på hårene og det blir vanskelig å epilere ordentlig. Har du tørr hud vil terapeuten gjøre de nødvendige forberedelsene slik at voksingen blir skånsom.

Hva kjennetegner en dyktig terapeut? (hvordan beroliger hun en «nybegynner», kommer med råd)

Intimvoksing er en meget sensitiv behandling og det er veldig viktig at waxologisten har lang erfaring. De fleste har jo hørt litt av venner og dems opplevelser eller fulgt med «Sex in the City» episodene på TV eller Googlet om brazilian waxing på nett før de kommer til en behandling selv. Man gjør seg mange tanker og «gruer» seg litt. Terapeutene har erfaring med slike situasjoner og som en god start får man god kontakt med den personen som skal vokse deg. Inne i kabinettet er det viktig at man føler seg komfortabel. Terapeuten forklarer hvordan voksingen foregår og viser deg enkle pusteteknikker for å roe ned kropp og sinn.

Litt informasjon om voksing og hva det er, og hvor finere det blir enn barbering, se kort du mottar etter behandling om råd før og etter voksing. Hjemme produkter, lønner seg å kjøpe med ved førstegangs voksing. Voksingen blir enklere for hver gang du vokser deg og da er det ikke så farlig lenger. NB: Får du en følelse av at terapeuten ikke har gjort dette lenge og ikke har den erfaringen du ønsker, er det lov å trekke seg uten å betale. En dyktig terapeut har minst 2-4 års erfaring på brazilian voksing og skal ha drevet med dette kontinuerlig.

Hvilke kvinner er det som kommer og får vokset i Brazillian-stil? Og er det noen aldersforskjeller?

Brazilian har blitt veldig populært. Vi har kunder i alle aldre, både studenter og godt voksne kvinner som ønsker å vokse seg. De litt yngre vokser seg gjerne fordi de ønsker å ta bort alt hår nedentil. De syntes det er så kjedelig med høvelen fordi de får så mye inngrodde hår og huden blir sår. Kjedelig også når hårene vokser så fort ut og tuppene blir som «skjeggstubber». «Alle venninnene mine gjør dette» og er fornøyde og da vil gjerne andre og prøve. Godt voksne damer bruker som regel ikke å ta alt, de lar være å vokse hår på forsiden og tar bort resten på kjønnsleppene og baksiden. Følelsen av velvære er viktig, det å  føle seg bra og velstelt. Noen ønsker kanskje bare å prøve noe nytt. Felles for alle er bikini sesongen…da er det stor pågang og hår må bort før man skal på stranden, her er det viktig at hår ikke syntes utenfor bikinikanten, pass på og bak når du skal for eksempel bøye deg ned for å ta opp en krem! Voks baksiden.

Hvilken type voks er vanligst å bruke? Og finnes det voks får ømfintlig/allergisk hud?

Man har 2 voks typer som er vanlige å bruke i dag. Hardvoks og stripsvoks. Med stripsvoks bruker man papir for å ta bort hår og stripsvoksen er litt tøffere mot huden enn hardvoks. Voks med innhold av rose, kamomille, eller lavendel er voks typer for er laget for sensitiv hud. De nyere voks typene på markedet er 100% syntetiske og er best egnet til voksing av folk med allergier eller eksem. Men her er forberedelsene fra terapeuten før voksingen og ferdighetene med å fjerne voksen fra huden som er viktig. Huden må strammes så ikke det oppstår skader som for eksempel blodutredelser.

Hvor langt bør håret være før du vokser?

Ved 1.gang er det greit om man har mellom 5mm og 1 cm. Dette er fordi at man skal kunne vokse ut hårene ordentlig med røttene og ikke bare kutte de av på overflaten. Hvis dette er gjort riktig skal det ikke ha vokst ut så mye hår når du kommer tilbake etter 3-4 uker. Hår som er barbert og ligger rett under i huden kan ikke voksen ta tak i. Disse hårene vil komme ut om et døgn eller to. Disse hårene er fremdeles stive siden de ikke er blitt tatt med voks og de vokses bort ved neste behandling. Man trenger ca. 2 voksinger før det blir bra når man har barbert tidligere. Om man vanligvis ikke barberer så ikke barber før voksing.

Hvordan etterbehandler du hjemme?

Hjemme produkter er viktig å bruke når man vokser seg regelmessig. Du får anbefalt produkter av terapeuten, en fuktighetskrem og en skrubb som man kjøper med seg. Bruk intimkrem som gjerne inneholder godt med fuktighet hver gang etter dusj foran og bak. Peeling er og viktig å bruke to ganger i uken der nede. Gjerne med AHA syre slik at man får renset ordentlig. Kviser, irritasjoner og inngrodde hår blir fortere borte.

Fil 02.01.2018, 13 08 12

Hvem bør ikke ta en Brazilian?

Personer som er veldig redd og ikke tåler å kjenne smerte bør tenke seg nøye om før de eventuelt gjør dette. Hvis man har mye forstyrrelser hormonelt eller går på en sterk kur i forbindelse med acne behandling eller andre medisinske midler, vil jeg da helst anbefale om å ta brazilian etter medisinkuren. De som bruker kjemisk peeling eller sterke serumer med syrer som AHA, glycol og fuktsyrer o.l. i ansikt bør heller ikke vokse seg i den perioden de tar en innvortes kur eller vokse seg i ansiktet. Etter fødsel ventes det i 2 mnd. Ved operasjon ventes det ca. 2-3 mnd. før man kan vokse forsiktig over arr.

Hvordan unngår man inngrodde hår?

Inngrodde hår kan man vanskelig unngå 100%, men man kan redusere mye av irritasjonen ved å gjøre følgende som forklart på etterbehandlings råd/kort du mottar i salongen. Husk ingen peeling med syre uten at man påfører en fuktighetskrem etterpå. Tørr hudoverflate gir ikke de fine tynne hårene mulighet til å komme seg opp til hudoverflaten og hårene stagnerer og gror gjerne bortover eller blir små røde irriterte prikker, dette liker vi ikke og begynner å pille det vekk og klemme ut med engang. Dette er forløperen til en ny byll som kan oppstå pga. bakterier som kommer ned i huden.

En byll kan ta alt fra 6 mnd. til 1 år før det er borte ikke klem ut men si ifra til terapeuten og hun vil hjelpe til med å ta det bort. Vi anbefaler Aloe Clear skin concentrate med hoved ingredienser som syre. Reduserer inngrodde hår, sorte prikker og irritasjoner som oppstår ved intimhuden. Brukes som kur akkurat mot problemer som dette. Området blir mye finere og huden ser mye bedre ut. NB!! vær på vakt ved salonger som har lave priser hele året.

Dette er gjerne salonger som ikke har terapeuter med god nok erfaring på området. Har selv dessverre sett og hørt for mange historier av unge jenter som har blitt skadet der nede med blåmerker, blodutredelser og opprevet hud eller brannskader. Veldig synd dette, og at man får en slik opplevelse på en brazilian voksing. Går du regelmessig til voks behandling og du fremdeles har mye uønsket acne og inngrodde hår! Kanskje prøve å bytte voks type, eller salong? Tips til kunder: hardvoks er den voks behandlingen som reduserer risikoen for inngrodde hår og sårhet i hud best.

Hvordan blir håret når det vokser ut?

Hårene blir tynne og fine. Kroppen din lager helt nye hår når de har blitt vokset i riktig retning av terapeuten. Dette kjenner du ved at hårene er mykere enn vanlig når de vokser ut. Etterhvert kan det bli færre hår som kommer ut når man vokser seg regelmessig. Barberer man igjen, blir hårene stive og neste voksing vil da kjennes litt mer «smertefullt» enn vanlig.

Hvor lenge varer en behandling og når bør man komme tilbake?

Her kan det variere fra 5 min. til 30 min. Dette kommer veldig an på behandlingen, om det er en som kommer regelmessig og tar en brasiliansk eller om det er en ny kunde. Hvis kunden gruer seg veldig har vi bedøvende krem vi anbefaler å påføre 30 minutter før behandling.  Vanligvis pleier det å ta 15-20 min. med intim voksingen, da er alle hår borte. 5min. med voksing og inn og ut av kabinettet på kort tid ansees som en mindre bra voksing og terapeuten kan ikke ha gjort en skikkelig jobb og heller ikke gitt god informasjon om før og etterbehandling. Se etter selv og si ifra hvis det er noen hår igjen, ikke vær redd for å klage. Man kan sjekke dette enkelt ved å påføre talkum på området, da synes hår som er igjen lettere.

Og til slutt hva er de mest klare fordelene med den type voksing?

Helt klart på 1.plass er fordelene med at du ikke trenger å barbere hver dag og at det blir glatt og fint og at det ikke er noen stubber som irriterer. Ikke klør det i huden heller og man er glatt lenge og man trenger ikke tenke på å ta bort hår før etter 4 uker igjen. Huden ser bedre ut, færre sår og mindre irritert hud. Glattheten og velværet med at hårene er borte er en stor fordel med brazilian.

 


Brazilian, lår og legger

Pakkeprisen gjelder ikke for de som skal vokse brazilian for første gang.
Her bestiller du brazilian 1. gang og etterpå lår og legger.

Brazilian

Regelmessig voksing anbefales hver 4. eller 5. uke.
Sommertid hver 3. og 4. uke.
Vi fjerner alt av hår nedentil.

Hvis du ønsker å etterlate en stripe eller en trekant så si ifra til din terapeut.
Vi vokser med hardvoks, voksen uten bruk av strips. Resultatet er mindre inngrodde hår og
mindre sårhet i huden og hårene bruker lengre tid på å vokse ut igjen.

Anbefaler et hjemmeprodukt som du kan kjøpe hos oss, intimkrem som hjelper og beskytter huden med aloe vera gele og inneholder fruktsyrer som hindrer inngrodde hår. Brukes gjerne en gang om dagen.

Rygg og skuldre

Vokser alt hår på rygg og skulder. Sensitiv voks med kjølende og rensende etterbehanling av rygg.

Ved kraftigere og fyldigere hår på vil det bli noe ekstra i pris.

Farging av vipper og bryn og voks bryn

Vi farger dine vipper og bryn i den fargenyansen som passer best til deg.
Rydding av små hår ved bryn med voks som er for sensitiv hud, man blir nesten ikke rød og alle små hår blir borte.

Med voks vil man få et lite «løft» på bryn som gjør at man får en ekstra fin look etter en slik behandling.
iStock_000060632954_Full

Farging og forming av bryn

Vi vokser bryn med en voks som er for sensitiv hud, man blir nesten ikke rød og alle små hår blir borte.

Med voks vil man få et lite “løft” på bryn som gjør at man får en ekstra fin look etter en slik behandling.

Farging bryn

Vi bruker farger med god pigmentering som sitter godt. Vår utvalg av farger for bryn er: Askebrun, lys brun, brun, grå, lys grå, sort, mørk brun, kastanjefarge.

Farging av vipper

Vi bruker farger med god pigmentering som sitter godt. Vårt utvalg i farger for vipper er: Lys og mørkebrunt, sort og blåsort. Coxgrå.

Brazilian student

Denne behandlingen er for deg som går regelmessig mellom hver 4. og 6. uke til voksing.

Har du ventet lenge eller er for første gang?

Se i menyen etter andre alternativ eller gi beskjed når du kommer til salongen.

Fransk bikini pluss inkludert baksiden, legger og lår

Vokser alt hår på bikini kanten og mer mot innsiden ved fransk bikini. Etterlater en stripe igjen med hår på insiden hele veien ned.

Du velger selv om du vil vokse baksiden eller ikke.

Rabattert voksepakke.

Bikini, lår og legger

Fransk bikini pluss

Vokser hår på forsiden og sidene mot lår. Etterlater en stripe igjen mot insiden hele veien.

Vokser ikke baksiden i denne behandlingen.

Bikini

Voksing på ytterkantene og oversiden.

Voksing av bryn, overleppe, underleppe og hake

Voksing av ansikt med bryn, overleppe, underleppe, kinn, hake

Bryn

Enkel hårfjerning av små hår på bryn, under og over den naturlige formen på brynet. Ingen trimming eller shaping av bryn i denne behandlingen.

Overleppe

Mild voks for sensitive hudtyper.

Armhule

Mild voks for sensitive hudtyper.

Arm, halve armen

Mild voks for sensitive hudtyper.

Armer, hel fra skulder og ned

Mild voks for sensitive hudtyper.

Legger

Nesebor

Vokser bort alt av hår på innsiden av neseborene. Tar bort skjenerende hår.

Mindre smertefullt enn man forestiller seg. Du puster lettere.

Voksing av nesebor for menn kr 410

Brazilian 1.gang

Behandlingen for deg som ønsker å komme igang med voksing for du har opplevet at huden blir alt for sår og irritert etter barbering og man ønsker å prøve noe nytt. Eller generelt velger voksing fordi det er et svært effektiv og bedre hårfjerningsalternativ. I denne behandlingen vokses det bort alt hår på forsiden og bak på intimområdet. Enkelte velger å beholde en trekant men dette velger du selv etter ditt ønske og komfort. Anbefaler AloeClear roll-on mot inngrodde hår som hjemmebehandlingspodukt. Tanja har over 27 års erfaring med voksing. Du kan være trygg på ditt valg av master voksterapeut for brasiliansk voksing for 1. gang.

Fint om du kan la hårene vokse ut ca. 10-12 dager etter en barbering før du bestiller en time til brasiliansk. Da får du et bedre resultat.

Brazilian sensitiv hud

Denne behandlingen er for deg som har lav smerteterskel eller eksem, psoriasis ol.
Vi bruker en mildere type voks som tar hårene men som ikke legger seg fast på huden forran og bak.
Mindre sårhetsfølelse i huden. Mildere voks for tørr eller irritert hudtype.

Brazilian gravid sensitiv

Her bruker vi den mest sensitive voksen for en forsiktig og skånsom voks opplevelse.
Mindre sårhetsfølelse i huden. Tanja har 27 års erfaring i voksing.

Brazilian, legger og armhule

Skånsom og effektiv voksmetode for fjerning av hår. Vi har et godt utvalg av voksprodukter som passer for din hudtype. Rabattert voksepakke.

Brazilian express

Brasiliansk express er for deg som ønsker å vokse etter 2-3 uker, for å få bort så mye hår som mulig.
Stor etterspørsel rundt sommertider.

Beauty BOX Klinikken

[wysija_form id="1"]